Wijk in ontwikkeling

Bangert en Oosterpolder, weids en waanzinnig wonen

nAan de noordoostkant van Hoorn, grenzend aan de dorpslinten van Blokker en Zwaag, vind je Bangert en Oosterpolder. Een groots en bovenal gezellig woongebied bestaande uit diverse woonwijken. De gemene deler? Een landelijk tintje. Eeuwenlang was dit namelijk dé fruitteeltlocatie van West-Friesland. Hier brengt het plan - met in totaal 3.400 koop- en huurwoningen in alle soorten, maten en prijsklassen - een ode aan. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

image alt

Het landschap als vertrekpunt

Boomgaarden, lintdorpen en een slagenstructuur. Dit drietal karakteristieken bepaalt de sfeer van Bangert en Oosterpolder, dat weer is opgedeeld in twee gebieden: Waterland (Zeeklei) en Hoge Hemen (Kreekruggen). In Waterland speelt water een grote rol. Het ontwerp is open, weids en landschappelijk, en heeft woningen langs langgerekte watergangen. Ook waterlopen, oevers en bomenrijen worden zo aangelegd. Deelgebied Hoge Hemen heeft een wat kleinschaligere en meer dorpse opzet met kleine buurtjes rond centrale plekken. De overheersend landelijke en traditionele architectuur - zoals je dit in West-Friesland ziet - zorgt voor eenheid.

image alt

Een thuis voor iedereen

In Bangert en Oosterpolder voelt iedereen zich thuis. Je vindt er ruime woningen, gezellige straten en zelfs ruimte voor bootjes. Het is er groen en bovenal kindvriendelijk. De wijken zijn veilig, overzichtelijk en voorzien van voldoende speelplekken. Toch trekt het gebied ook andere doelgroepen aan, zoals starters en senioren. Niet gek, want alle woningen zijn tot in de puntjes duurzaam en ontworpen met aandacht voor de natuur en het milieu. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen en nestkasten in de gevels. Zo woont iedereen hier klaar voor de toekomst!

image alt

Historisch Hoorn om de hoek

Wonen met dorpse charme en de stadse voorzieningen dichtbij, dát is wonen in Bangert en Oosterpolder. Hier ligt het groen voor de deur, de historische Hoornse stadskern op fietsafstand en echt alles om de hoek. Van kinderopvang en scholen tot het ruime sportcomplex De Kreek. Sinds 2018 gaan bewoners naar de supermarkt in het nieuwe centrum van de wijk. De plek waar ze ook hun verse vis, brood en natuurlijk een lekker patatje halen.

Wonen in Bangert en Oosterpolder?

Zie jij jezelf wel wonen in Banger en Oosterpolder? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Bijvoorbeeld wanneer de woningen in verkoop gaan.