Alles binnen handbereik

Net als in de andere wijken van Bangert & Oosterpolder ligt ook de Bangertse Tuin tussen stad en platteland. En heb heb je dus de voordelen van deze 2 werelden: de rust van het platteland en de vele voorzieningen van de stad.

Zo vind je in Bangert & Oosterpolder en de aangrenzende dorpjes Zwaag en Blokker diverse kleinere winkels. En je hebt natuurlijk het winkelcentrum van Bangert & Oosterpolder met de wat grotere winkels. Iets verder weg, in het sfeervolle centrum van Hoorn, nog heel veel meer. Winkels, (eet))cafés, restaurants en nog veel meer. 

Winkelen en uitgaan

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je zeker niet ver. De lokale bakkerij, slijterij en de supermarkten vind je om de hoek in Zwaag of Blokker. In het winkelcentrum van Bangert en Oosterpolder iets verderop vind je de wat grotere winkels. 

In het sfeervolle historische centrum van Hoorn op 15 minuten fietsen vind je natuurlijk veel meer. Hier kun winkelen perfect combineren met lekker koffiedrinken, lunchen, borrelen en/of uit eten gaan.   

koffie

Scholen, zwembad, kinderopvang en meer

De Bangertse Tuin en omgeving is een fijne plek voor kinderen om op te groeien, te ontdekken en te leren. In de directe omgeving van het wijkje vind je het integraal kind centrum IKC De Kreek. Hierin vind je onder meer basisschool Socrates en De Roald Dahlschool en kinderopvangmogelijkheden. Je kind voelt zich in de Bangertse Tuin helemaal thuis - zeker ook door de vele speelmogelijkheden die er in de buurt te vinden zijn! Wat dacht je van een heerlijk zwembad: op 5 minuten lopen!

Voor kinderen op de middelbare school biedt de gemeente Hoorn 11 verschillende middelbare scholen. En allemaal vanaf de Bangertse Tuin op fietsafstand.

En iets verder weg (4 minuten fietsen) ligt Multi Functioneel Accomodatie (MFA) 'De Kreek', met onder meer een modern sportcomplex, bibliotheek, basisonderwijs en een gezellig Grand Café. Daarnaast biedt 'De Kreek' ruimte aan zorg en welzijn, kinderopvang, jongerenwerk en cultuur. Er worden ook feestavonden en diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Nieuwbouw Klaverveld Bangert en Oosterpolder Hoorn

De rust van het platteland

Lekker wandelen, fietsen of wielrennen kan ook gemakkelijk vanuit Bangert en Oosterpolder. Volg bijvoorbeeld de bordjes van de fietsknooppunten in Noord-Holland. Langs molen De Krijgsman over het Wijzendijkje is het heerlijk uitwaaien in het West-Friese landschap. Daar kom je in het recreatiegebied Drachterveld. Of maak een mooie wandeling door de historische dorpen Zwaag en Blokker. 

Zwemmen en zeilen kan natuurlijk ook. In het Markermeer. In slechts een kwartiertje fietsen ben je in het Julianapark. Dit historische park ligt aan het Markermeer en heeft wandelpaden, ligweiden en een heerlijk strand. En in het park vind je ook Watersportvereniging Hoorn (WSV) waar je zeilboten kunt huren. Voor nog meer rust.

markermeer
  Neem vrijblijvend contact met ons op
  Over de plek en het plan