Ruimtelijk wonen in een 2 onder 1 kapwoning
17 januari '23
In de Bangertse Tuin is er keuze uit drie verschillende woningtypes, waaronder de 2 onder 1 kapwoning. Eerder in deze serie maakte je kennis met het architectenbureau Boporai Associates Architekten en in deel 2 las je meer over de inspiratie achter het ontwerp van het project. In dit artikel gaan we dieper in op het ontwerp van de 2 onder 1 kapwoning.

Eenvoudige vorm met moderne details
Bij het ontwerp van de 2 onder 1 kapwoningen is er gekeken naar de stijl van bestaande woningen in de omgeving. Tuinderswoningen zijn typisch voor het landelijke karakter en komen binnen omliggende gemeentes al lange tijd voor.
Voor een goede aansluiting tussen oud en nieuw zijn de traditionele woningen in een nieuw jasje gestoken, waardoor de moderne tuinderswoningen ontstaan. Eenvoud in de hoofdvorm en details staan daarbij centraal. De gevelkleur speelt een belangrijke rol waarbij er is gekozen voor oranjerode bakstenen die warm gemêleerd zijn. Door verschillende metselverbanden worden details aangebracht in de gevel.
De luiken die door het toepassen van reliëf in het metselwerk ontstaan, zijn hier een voorbeeld van. De 2 onder 1 kapwoningen worden met verschillende daken uitgevoerd, namelijk een dwars- of langskap wat zorgt voor een gevarieerd straatbeeld. Alle daken zijn antracietkleurig.

Praktische, ruime indeling
De 2 onder 1 kapwoningen zijn ruim van opzet. Met een U-vormige indeling op de begane grond, ontstaat er een open verbinden tussen de woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De zolderruimte kun je indelen naar eigen wens. Een aantal woningen van dit type grenst met de tuin aan het water, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Parkeren kan op eigen terrein en de aangrenzende berging biedt genoeg opbergruimte voor het hele gezin.
Klaar voor de toekomst
Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan kies je automatisch voor een toekomstgerichte woning. ‘Groen’ staat in de Bangertse Tuin namelijk niet alleen voor de omgeving, maar ook zeker voor de woningen. Zo worden ze onder andere uitgevoerd met zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp en ben je daarmee voorbereid op een gasvrije toekomst.