Toekomstbestendig: wonen in een semi-bungalow

23 januari '23

Naast 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen, komen er in de Bangertse Tuin maar liefst zes semi-bungalows. Met een slaap- en badkamer op de begane grond én nog twee extra slaapkamers op de eerste verdieping, is dit een ruime woning waarin je jaren vooruit kunt. Eerder stelden we je voor aan het architectenbureau Boporai Associates Architekten en vertelden we alles over de inspiratie achter het ontwerp van het project. Kom meer te weten over de semi-bungalows!

image alt

Dorpse uitstraling met industriële accenten

De semi-bungalows gaan straks mooi op in de Bangertse Tuin. De stijl sluit aan bij de andere woningen in het project, waarbij de bestaande tuinderswoningen uit de omgeving dienden als inspiratie.

De oranjerood gemêleerde bakstenen kleuren de gevels en het dak en andere accenten worden uitgevoerd in het antraciet. Door deze kleurcombinatie krijgen de woningen een industrieel karakter mee. De luiken naast de ramen zorgen voor het landelijke gevoel in de architectuurstijl. De vele raampartijen en transparante voordeur geven de woning een moderne uitstraling.

image alt

Gelijkvloers met extra ruimte

Het grote voordeel aan de semi-bungalows is dat je gelijkvloers woont, maar wel met extra slaapkamers op de eerste verdieping. Daardoor is er genoeg ruimte in deze levensloopbestendige woning.

In het meerwerk is het mogelijk om een badkamer en toilet toe te voegen aan de eerste verdieping. Zo ontstaat er een volledige etage die perfect is voor logees. Met een levensloopbestendige woning ben je voorbereid op de toekomst. Zo hoef je niet te verhuizen wanneer je bijvoorbeeld slecht ter been bent en traplopen moeizaam gaat. In dit huis kun je doorgroeien! Met of zonder (klein)kinderen, voor iedereen is er een plekje.

Uniek aan deze woningen is dat de hal van de voor- tot achterdeur doorloopt. Zo kun je in een rechte lijn doorlopen naar de achtertuin. Op de begane grond vind je aan de ene zijde een ruime woonkamer en keuken. Aan de andere kant van de hal bevindt zich een slaapkamer, badkamer, toilet en berging. Loop je door naar boven, dan vind je hier nog eens twee slaapkamers. Een aantal semi-bungalows grenzen met de achtertuin aan het water, waardoor je prachtig uitzicht hebt.

Klaar voor de toekomst

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan kies je automatisch voor een toekomstgerichte woning. ‘Groen’ staat in de Bangertse Tuin namelijk niet alleen voor de omgeving, maar ook zeker voor de woningen. Zo worden ze onder andere uitgevoerd met zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp en ben je daarmee voorbereid op een gasvrije toekomst.

Bekijk de woningen
  Meer over het ontwerp
  Bekijk woningen