Vrijstaande woning: modern én robuust

20 januari '23

Ben jij op zoek naar ruimte? Dan is een vrijstaande woning in de Bangertse Tuin misschien wel iets voor jou! In totaal komen er vier, uitgevoerd in twee varianten: de robuuste erfwoning en de vrijstaande tuinderswoning. Architectenbureau Boporai Associates Architekten ontwierp de woningen en deelde al eerder de inspiratie achter het ontwerp van de woningen. Ontdek meer over de vrijstaande woningen.

image alt

Twee varianten

De vrijstaande woningen geïnspireerd op de tuinderswoningen uit de omgeving, hebben een zachte, zandgele gevelsteen. In combinatie met de stoere luiken uitgevoerd in het antraciet, krijgen de woningen een industriële uitstraling. De robuuste erfwoningen hebben een moderne bouwstijl, met antracietkleurige gevelbekleding en grote raampartijen.

Het vele glas is kenmerkend voor deze woningen, waardoor de groene omgeving van de Bangertse Tuin naar binnen wordt doorgetrokken. De tuingevel is op dezelfde manier ingevuld, zodat de woning een gelijkwaardige uitstraling heeft zonder voor- of achterkant. Bij de robuuste erfwoning is de carport onder de kap gesitueerd.

image alt

Ruime opzet

Hoewel beide type vrijstaande woningen ruim zijn qua opzet met een gemiddelde woonoppervlakte van 173 vierkante meter, verschillen ze wel degelijk qua indeling. De moderne tuinderswoning heeft een U-vormige benedenverdieping, met een open woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers en een badkamer. De zolderverdieping is nog naar eigen wens in te delen.

De robuuste erfwoning heeft een L-vormige woonkamer en keuken met kookeiland. Dankzij de hoge raampartijen ogen alle kamers ruim en licht. Net als bij de andere vrijstaande woning, zijn er op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Loop je door naar boven, dan vind je nog een ruime zolderverdieping. Bijna alle vrijstaande woningen grenzen met de achtertuin aan het water. Dat is genieten!

Bekijk de woningen

Klaar voor de toekomst

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan kies je automatisch voor een toekomstgerichte woning. ‘Groen’ staat in de Bangertse Tuin namelijk niet alleen voor de omgeving, maar ook zeker voor de woningen. Zo worden ze onder andere uitgevoerd met zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp en ben je daarmee voorbereid op een gasvrije toekomst.

  Meer over het ontwerp
  Bekijk woningen