Hoe koop je een woning in Klaverveld?

28 februari '22

Op dinsdag 8 maart om 10:00 uur start de verkoop van de 48 woningen in Klaverveld. Ben je geïnteresseerd in een van de 48 woningen en wil je weten hoe de verkoop van de woningen precies verloopt? We hebben alle belangrijke zaken rondom de verkoop voor jou op een rijtje gezet.

De inschrijfprocedure

Tijdens de inschrijfperiode (van dinsdag 8 maart om 10:00 uur t/m dinsdag 15 maart om 17:00 uur) heeft iedereen de kans om online zijn of haar voorkeuren door te geven. 

In deze inschrijfperiode kan je in je Mijn Eigen Huis-account maximaal 5 voorkeuren doorgeven om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een van de woningen. Gedurende de hele inschrijfperiode kan je je voorkeuren doorgeven, wijzigen en/of verwijderen. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op je kans op een woning.

Let op!

  • Per toekomstig huishouden mag er slechts één inschrijving worden gedaan. Kandidaten die niet aan de inschrijfvoorwaarden voldoen, kunnen worden uitgesloten van de loting.

  • Voor de beneden- en bovenwoningen gelden aanvullende toewijzingscriteria. Lees hierover meer in de link hieronder.
Aanvullende toewijzingscriteria beneden- en bovenwoningen

Loting bij de notaris

Zodra de inschrijving op dinsdagmiddag 15 maart om 17:00 uur is gesloten, worden de inschrijvingen gecontroleerd op geldigheid. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

Aantal kandidaten per bouwnummer
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.

Loting bij notaris
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris.

Afspraak bij de makelaar of online kopen?

Als je een optie hebt verkregen op een van de woningen van Klaverveld kan je kiezen hoe jij het vervolgtraject wilt doorlopen: op afspraak bij de makelaar, volledig digitaal of een combinatie van beide. Heb je nog vragen of stel je persoonlijk contact op prijs? Dan kan je in je Mijn Eigen Huis account aangeven een afspraak te willen met de makelaar. Zij nemen vervolgens contact met je op.

Heb je voldoende informatie en wil je het aankoopproces digitaal doorlopen? Dan klik je voor deze optie in je account. Je kunt ook tijdens het proces er voor te kiezen om te switchen. In elk geval zijn de opties vrijblijvend en kosteloos.

Arna Kindt en Dick Olie helpen je graag

Voor de verkoop van de woningen in Klaverveld hebben we het makelaarskantoor Boekweit | Olie in Hoorn geselecteerd. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, Arna Kindt en Dick Olie adviseren je graag bij het aankopen van de woning. 

Je kunt dit aangeven in jouw Mijn Eigen Huis-account. Een van hen neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. 

h
Dick Olie

Contracten digitaal in Mijn Eigen Huis

Als je voldoende informatie hebt en als eventuele vragen zijn beantwoord, dan kan je de contracten aanvragen. Deze worden voor je klaargezet in je Mijn Eigen Huis en worden digitaal ondertekend. Je verifieert jezelf via iDIN, waarmee dit proces correct en veilig verloopt. Heb je alle stappen doorlopen? Gefeliciteerd! Je hebt je droomwoning gekocht.

Zie jij het helemaal voor je? Lees dan nu alles over de woningen.

Naar de woningen
Heb jij al een account? Naar Mijn Eigen Huis
Meer lezen over het proces? Woning kopen