Waar ligt Klaverveld?

29 oktober '21

De nieuwe wijk Klaverveld ligt aan de oostkant van de nieuwbouwwijk Bangert & Oosterpolder. Op fietsafstand van het centrum van Hoorn, maar ook van de landelijke (historische) dorpjes Zwaag en Blokker. Dus lekker landelijk!

image alt

'Zwager' uit Zwaag

Woon je in de toekomst in een van de mooie woningen in het Klaverveld, dan woon je (als ‘Zwager’) in Zwaag, net als het dichtbij gelegen dorp Blokker een dorpje met rond de 3.500 inwoners. Om precies te zijn: ten westen van The Strip en ten zuiden van Bangert, op de grens van Oosterblokker en Blokker.

Zowel Zwaag en Blokker zijn geen zelfstandige dorpjes meer, maar vallen onder de gemeente Hoorn. In een ver (middeleeuws) verleden was dat even anders. Toen had Zwaag net als Hoorn stadsrechten. Voor Zwaag was dat slechts van korte duur.

image alt

Beatles-monument

Het Klaverveld ligt ook dichtbij Blokker, net ten noordoosten. En ook dit is een oud dorp met een rijke geschiedenis die ook teruggaat naar de middeleeuwen.

Iets minder lang geleden was het dorp zelfs kort in het wereldnieuws. Woon je in de buurt, dan weet je het volgende natuurlijk al lang. In het voorjaar van 1964 gaven The Beatles hun eerste en enige optreden in Nederland In de (fruit- en groente)veilinghal ‘Op hoop van Zegen’. Inmiddels is de hal gesloopt en herinnert een speciaal Beatles-monument vlakbij waar de hal ooit stond aan dit historische optreden.

image alt

Meer weten over de omgeving?

Ben je geïnteresseerd in het plan Klaverveld en woon je (nog) niet in de buurt? En wil je meer weten over dit landelijke gebied ten oosten van Hoorn? Met een rijke cultuurhistorie, veel fruitteelt en kleine dorpjes, kom dan eens kijken en maak een verkennende wandeling of fietstocht in het gebied. Kun je meteen wat fruit meenemen. Tip: loop of fiets de cultuurhistorische route van Blokker eens, van de Stichting Cultuurhistorische Route Blokker. 

In een volgend bericht zullen we meer melden over de woningen van Klaverveld. Benieuwd naar het plan en nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Schrijf je hieronder direct in, dan komt de informatie automatisch naar jou toe.  

  Over Bangert & Oosterpolder
  Meer over de voorzieningen