Voorzieningen in de buurt

In de wijk Bangert en Oosterpolder heb je alle voorzieningen in de buurt. Er zijn scholen, kinderopvang, speelterreinen en een sporthal in de wijk. In 2018 is de wijk uitgebreid met een nieuw centrum met winkels; hier vind je naast supermarkt DEEN onder andere een visboer, chinees, warme bakker , een readshop, een snackbar en een grote drogisterij.

image alt

De Kreek

In het centrum van Bangert en Oosterpolder ligt de multifunctionele accommodatie De Kreek. MFA De Kreek bestaat uit een modern en ruim sportcomplex, heeft een aangrenzende basisschool en moderne horecafaciliteiten. Het is dé accommodatie voor buurtbewoners van alle leeftijden en biedt ruimte voor onder andere de Brede School Bibliotheek, zorg en welzijn, activiteiten voor jong en oud, kinderopvang en buitenschoolse opvang, jongerenwerk, feestavonden en huwelijksvoltrekkingen.

image alt

Dorpscentra

Naast het in aanbouw zijnde winkelcentrum in de wijk bieden de ‘Dorpsstraat’ van Zwaag en ook de langgerekte dorpskern van Westerblokker en Blokker faciliteiten voor het dagelijkse levensonderhoud, zoals een supermarkt, bakkerij en een slager. Tevens bevindt zich in beide dorpen een tenniscentrum en een sporthal. Ook het gezellige Hoorn ligt vrijwel om de hoek, bekend om haar monumentale centrum.

  Wonen in Hoorn
  Bekijk de wijken