Visie Bangert en Oosterpolder

Ruime woningen, gezellige straten en ruimte voor een bootje. Dát is Bangert en Oosterpolder, een grootschalige nieuwbouwwijk ten noordoosten van Hoorn. De afwisselende gevels en de vele groen- en waterpartijen maken Bangert en Oosterpolder tot een echte West-Friese wijk, die mensen uit Hoorn en ver daarbuiten aanspreekt. Hier kun je landelijk wonen met het historische centrum van Hoorn op fietsafstand.

image alt

Een wijk voor iedereen

Bangert en Oosterpolder wordt in fases ontwikkeld. De 1e bewoners kwamen er in 2005 wonen en sindsdien komt er elk jaar een aantal nieuwe woningen in verkoop of verhuur. In totaal zijn er dan 3.400 koop- en huurwoningen gebouwd in de wijk, in allerlei soorten, maten en prijzen. Bangert en Oosterpolder is een wijk voor iedereen: starters, senioren, tweeverdieners, jonge gezinnen en gezinnen met opgroeiende kinderen. Wie hier gaat wonen, voelt zich al snel thuis door het gemoedelijke karakter, het wooncomfort, de ruimte en het toenemende aantal voorzieningen.

image alt

Karakter van de wijk

Het karakter van de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder wordt van oudsher bepaald door boomgaarden, lintdorpen en slagenstructuur. De historie van dit landschappelijke karakter, was het vertrekpunt bij het ontwerp van de wijk. Deze is globaal verdeeld in 2 gebieden met een eigen sfeer: Waterland en Hoge Hemen.

In Waterlant speelt water een belangrijke rol: het ontwerp is weids en landschappelijk en een deel van de woningen ligt langs langgerekte watergangen. Deelgebied Hoge Hemen is meer dorps van opzet en kleinschaliger, met kleine buurtjes rond centrale plekken.

Samenwerkende partijen

De ontwikkeling en verkoop van de woningen in Bangert en Oosterpolder is in handen van diverse partijen, met elk hun eigen aanbod aan koop- of huurwoningen of vrije kavels. Bangert en Oosterpolder biedt ook ruimte voor mensen die hun eigen droomwensen willen realiseren op een vrije gemeentekavel. Of voor mensen die dit graag op een voordelige manier samen met hun buren willen doen, met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.