De wijken van Bangert en Oosterpolder

De wijk Bangert en Oosterpolder wordt gefaseerd ontwikkeld. BPD Gebiedsontwikkeling heeft woningen gerealiseerd in een aantal eerdere fases vanaf 2012, waaronder nieuwbouwproject 'Klaverveld', 'De Kievitweide' en 'Kloosterpark'. Al deze projecten zijn inmiddels verkocht, zijn inmiddels al bewoond of nog in aanbouw.

Begin van 2022 ging de wijk Klaverveld in verkoop, waarvan alle woningen inmiddels zijn verkocht. De bouw van Klaverveld startte eind 2022. De nieuwe wijk de Bangertse Tuin gaat binnenkort in verkoop.

Ben je nog niet bekend met de Bangert & Oosterpolder? En wil je weten wat er door BPD Gebiedsontwikkeling allemaal inmiddels is gerealiseerd? (voordat je ter plekke eens gaat kijken). Bekijk dan onze meest recent gerealiseerde wijken of 'buurtjes. Je krijgt daardoor een beter beeld van Bangert & Oosterpolder, dit nieuwe deel van Hoorn, tussen de stad en het platteland.  

image alt

De Bangertse Tuin

De nieuwste wijk van BPD Gebiedsontwikkeling in Bangert & Oosterpolder is de Bangertse Tuin. In het historische hart van de Bangert realiseren we hier 16 vrijstaande woningen, tweekappers en semi-bungalows rondom een nieuw aan te leggen park en in een voormalige boomgaard. De verkoop van de woningen in de Bangertse Tuin is dinsdag 10 januari 2023.

image alt

Klaverveld

In Klaverveld realiseren we in totaal 48 woningen, in 5 verschillende typen. Hoek- en tussenwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, 1 vrijstaande woning en beneden- bovenwoningen (bebo's). De woningen variëren in oppervlakte van 57 m2 (de bebo’s) t/m 155 m2 (de vrijstaande woning). Dus voor alleenstaanden, samenwoners en voor gezinnen.

image alt

Kloosterpark

Kloosterpark is een kleinschalige wijk in Bangert en Oosterpolder, tussen Zwaag en Hoorn. Hier vind je 26 stijlvolle nieuwbouwwoningen: 6 vrijstaande woningen en 20 tweekappers met een (lokaal) traditionele uitstraling. Donkere gevelstenen, rechte vlakken en grote ramen en mét heerlijke tuinen.

image alt

Kievitweide

De Kievitweide ligt in het noordoostelijke deel van Bangert & Oosterpolder, tussen De Strip en de gemeentegrens met Drechterland en De Kieftsloot als zuidelijke grens. In dit nieuwbouwplan realiseerde BPD Gebiedsontwikkeling in totaal 23 eengezinswoningen.

Bangert en Oosterpolder totaalaanbod

In Bangert en Oosterpolder (B&O) worden in totaal zo'n 3.400 woningen gebouwd, in allerlei soorten, maten en prijzen. De gemeente Hoorn en de deelnemende ontwikkelaars hebben zich verenigd in de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn B.V. (OHM). Elke ontwikkelaar realiseert binnen dit nieuwe gebied de eigen woningbouwprojecten in de verschillende deelwijken. 

Wil je weten wat het totaalaanbod is van alle ontwikkelaars in Bangert & Oosterpolder? Bezoek dan de overkoepelende (overzichts) website van Bangert & Oosterpolder met informatie over alle projecten. 

 

 

Website van Bangert & Oosterpolder