Wijken in Bangert en Oosterpolder

De wijk Bangert en Oosterpolder wordt gefaseerd ontwikkeld. BPD heeft woningen gerealiseerd in een aantal eerdere fases vanaf 2012, waaronder nieuwbouwproject 'Ensemble', 'De Wingerd', 'De Brink', 'Waterzicht' en 'De Kievitweide'. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van de nieuwe wijk Kloosterpark.

image alt

Kloosterpark

Bangert en Oosterpolder, het nieuwbouwgebied tussen Zwaag en Hoorn, krijgt er een kleinschalige wijk bij: Kroosvaren. Hier komen 26 stijlvolle nieuwbouwwoningen, preciezer gezegd: 6 vrijstaande woningen en 20 tweekappers. Ze krijgen een traditionele uitstraling, met een donkere gevelsteen, rechte vlakken en grote ramen. En mét een fijne tuin.

Bekijk de wijk
image alt

Kievitweide

Kievitweide is een nieuwe wijk in ontwikkeling van BPD in Bangert & Oosterpolder. Deze wijk ligt in het noordoostelijke deel van fase 5, tussen De Strip en de gemeentegrens met Drechterland en De Kieftsloot als zuidelijke grens. In het nieuwbouwplan Kievitweide komen 23 eengezinswoningen 9hoek- en rijwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen).

Bekijk de wijk
image alt

Waterzicht

Waterzicht is een nieuwbouwwijk in aanbouw in Bangert en Oosterpolder. BPD realiseert hier 42 woningen tussen Unjerpad en de Westerveer/De Strip: 17 rij-, 9 vrijstaande woningen en 16 tweekappers. Alle woningen in Waterzicht zijn inmiddels verkocht en opgeleverd.

Bekijk de wijk

Bangert en Oosterpolder totaalaanbod

In Bangert en Oosterpolder komen in totaal zo'n 3.400 woningen, in allerlei soorten, maten en prijzen. De gemeente en de participerende ontwikkelaars hebben zich verenigd in de OMH (Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn B.V.), met elk hun eigen woningaanbod in de verschillende deelgebieden van Bangert en Oosterpolder. Wil je meer weten over de nieuwbouwwijken en -projecten van alle partners? Je leest er alles over op de gemeentewebsite van Bangert en Oosterpolder.

Naar de website
Op de hoogte blijven? Lees het laatste nieuws
In voorbereiding: Kievitweide Bekijk het woningaanbod